Takk for samarbeidet i 2023

2023 ble avsluttet med klimakonferansen COP28. Selv om tiltakene som ble avtalt for å bringe oss til 1,5-graderssamfunnet ikke er nok til å nå målene i Parisavtalen, ble det enighet om vi må gå bort fra fossil energi. Og for første gang anerkjente konferansen sirkulær økonomi som et klimatiltak. Dette er gode nyheter vi tar med oss inn i 2024. 

2023 ble et godt år for Circular Norway. Aldri før har vi levert flere oppdrag, rapporter og samarbeid for å øke sirkulariteten i bedrifter og kommuner. Vi er takknemlige for alle oppdrag, og anerkjennelsen fra våre samarbeidspartnere. Sammen omstiller vi Norge til en sirkulær økonomi. Det bidrar til at vi også kutter utslipp, bevarer råmaterialene og skaper nye arbeidsplasser.

I en verden preget av konflikter, energikriser og råvaremangel, er det viktigere enn noensinne å forme en mer sirkulær og bærekraftig fremtid. Vi står overfor en økende lineær risiko, og vi kan ikke fortsette som før. Vi må gjøre et skifte og omstille oss til et mer bærekraftig samfunn. 
 
I 2023 har vi sammen oppnådd mange milepæler med fokus på sirkulære forretningsmodeller og verdikjeder: 
✨ Gjennomføring av Sirkulær finanskoalisjon 
✨ Rundebord om kritiske råmaterialer 
✨ Den store sirkulærkonferansen i Asker 
✨ Utdeling av prisen Årets sirkulære bedrift til Tomra  
✨ Rapport om sirkulærsatsing i Narvik havn
✨ 700 nye brukere av vår e-læring i sirkulærøkonomi 
✨ Workshops med kommuner, industri og enkeltbedrifter
✨ Foredrag og innlegg på nasjonale og internasjonale konferanser 
✨ Bedriftssamarbeid for å øke sirkulariteten innenfor bygg, finans, energi og elektronikk
 
Takk for et fantastisk 2023!

Fremover vil vi fortsette å peke på lineær risiko, sirkulær gevist og mulighetene i sirkulære forretningsmodeller og verdikjeder, for gjennom EUs Green Deal har Europa tatt mål av seg om å bli et helsirkulært samfunn i 2050. Den reisen har startet, og vi vil fortsette å motivere bedrifter og kommuner til å ta de rette skrittene for å lykkes med å bevare materialene i kretsløpet. Fremtiden er mer avfall som ressurs, sirkulært design, reparasjon, ombruk, gjenvinning og resirkulering, delingsplattformer og produkter som en tjeneste.


Vi ønsker 2024 velkommen! 

Previous
Previous

Partnerskapsavtale med Asker

Next
Next

Samtalearena for sirkulær finans