Materialbanken Madaster inspirerer BI-studenter til sirkulær økonomi

Leif Nordhus underviste BI-studenter om Madaster i det digitale klasserommet.

Den digitale materialbanken Madaster ble i mars presentert som case i BIs Executive videreutdanning i mars. Formålet var å øke kunnskap om avfall som ressurs og sirkulær økonomi i byggenæringen.

Leif Nordhus, leder for digitale tjenester i Circular Norway, underviste studenter ved BIs Executive videreutdanningskurs. De ble introdusert for «Avfall som ressurs – nøkkelen til sirkulærøkonomi i bygg og anlegg». Kurset er et samarbeid mellom NG Group, Skanska og BI.  

Online-kurs i sirkulær økonomi

I en forhåndsinnspilt video presenterte Nordhus sirkulærøkonomi og hvordan materialbanken Madaster er et eksempel på hvordan digitale verktøy og en digital verdikjede kan hjelpe byggebransjen i å bli mer sirkulær. Slik reduseres også materialfotavtrykk og klimagassutslipp.

Video ble sendt kursdeltakere i forkant av undervisningen, så ble hovedpunktene gjennomgått i undervisningen, før studentene jobbet med Madaster-caset i det digitale klasserommet.  

– Det er flott at BI løfter opp sirkulær økonomi i sin Executive videreutdanning, sier Nordhus.

Han er imponert over hvor engasjerte studentene var i kurset utviklet av professor Ragnhild Kvålshaugen og førsteamanuensis Bente Flygansvær.

– Vi gjennomgikk hvordan digitale løsninger som Madaster bidrar til å kutte CO2-utslipp knyttet til byggematerialer, og hvordan aktørene må samarbeide om å dokumentere byggematerialer.

Nordhus holder også fysiske fordrag om Madaster, digitale verktøy og hvordan å øke sirkulariteten i verdikjeden, og kan kontaktes på ln@circularnorway.no ved ønske om kompetanseøkning på om sirkulær økonomi.

 

Previous
Previous

Norsk delegasjon utforsker sirkulær økonomi i USA

Next
Next

Webinar 27/2: Hør om e-læring og ulike verktøy for en sirkulær økonomi