Med bedrifter til Climate Chamber Mission

I samarbeid med Britisk-norsk handelskammer reiser Circular Norway med 15 norske bedrifter til Glasgow under COP26 for å delta på Climate Chamber Mission på invitasjon fra Glasgow Chamber of Commerce. 

Climate Chamber Mission er det største og viktigste internasjonale handelsinitiativet under COP26. Over 100 ulike bedrifter fra 12 ulike land deltar, og målet er å lære av hverandre for å fremskynde omstillingen til sirkulær økonomi og lavutslippssamfunnet. Det blir en inspirerende todagers handels-og kunnskapskonferanse for å dele erfaring med sirkulære forretningsmodeller, bærekraft og klimakutt i næringslivet. 

Den viktigste COP siden 2015

COP26 er FNs årlige klimakonferanse og i år er denne høynivåkonferansen ekstra viktig på bakgrunn av IPCC-rapporten og IEA-rapporten. Begge rapportene har et budskap om at for å ha en sjanse til å begrense oppvarmingen til 1,5 grader, må globale utslipp halvere innen 2030 og nå "netto-null" innen 2050.

COP26-sjef Alok Sharma har samlet innspill og forventninger til toppmøtet fra land og organisasjoner. Det er fire mål for klimatoppmøtet.

  1. Sikre netto nullutslipp i 2050 og at 1,5 grader forblir innen rekkevidde.

  2. Hjelpe land som er rammet av klimaendringer, til å tilpasse seg.

  3. Mobilisere minst 100 milliarder dollar per år i klimafinansiering.

  4. Sluttføre regelverket i Paris-avtalen og få på plass økt samarbeid mellom myndigheter, næringsliv og sivilsamfunn.

Det er forventet 30 000 deltakere fra nær 200 land under den 26ende COP (Conference of the Parties). Statsminister Jonas Gahr-Støre og klima.- og miljøminister Espen Barth-Eide kommer deltar på høynivåmøter i starten for å presentere hva Norge legger på bordet av økonomisk støtte penger for frem hvor langt de ulike statene vil gå for å forebygge global oppvarming. Deretter vil forhandlingsdelegasjonene jobbe frem nye avtaler som signeres på slutten av toppmøtet.

På lag med næringslivet

Climate Chamber Mission er den viktigste konferansen for næringslivet under COP26. Det legges opp til B2B-møter og tilrettelegging for erfaringsdeling og nye kontakter mellom de 100 bedriftene som deltar. Disse bedriftene deltar fra Norge: Agder Energi, Atea, Bergans, Celsa, GK Gruppen AS, Hydro, Jernia, NMBU, RENAS, Satpos Ocean Sense, Schneider Electric Norge og Siemens.  

Konferansen er ellers delt inn i green og blue zone der en må ha akkreditering for å delta. The Green zone er åpen for sivilsamfunnet fra 1-12/11. Påmelding for å delta her gjøres her fra 11. oktober. The Blue Zone er et FN-administrert avgrenset rom for forhandlingene. Her samles delegasjoner fra alle verdens land. Alle deltakere i den blå sonen må være akkreditert av UNFCCC.  

 

Previous
Previous

Sirkulærøkonomi på Fransk-norske dager

Next
Next

Verktøykasse for sirkulære anskaffelser