Sirkulærøkonomi på agendaen under Arendalsuka
Høsten startet for mange med Arendalsuka som igjen ble fysisk. Det ble en myldrende møteplass for inspirerende dialog og nye samarbeid. Circular Norway var tilstede med flere aktiviteter og arrangement. Der vi i 2018 nesten alene alene om å løfte sirkulærøkonomi, så var nettopp omstillingen fra lineær til sirkulær økonomi et hett og gjennomgående tema i år.
–Nå ønsker både politikere, næringsliv og sivilsamfunn en rask omstilling til sirkulær økonomi. Kode rødt i FNs klimarapport har gjort at flere og flere snur seg mot sirkulærøkoniomi som et viktig verktøy for å kutte CO2-utslipp, sier Leif Nordhus, daglig leder i Cicular Norway.
IPCC-rapporten fra FN forteller at en begrensning av oppvarmingen til 1,5 eller til og med to grader, er utenfor rekkevidde dersom vi ikke setter i gang umiddelbare, raske og kraftige klimatiltak.
– Arendalsuka er en nyttig møteplass for å diskutere og effektivisere arbeidet med det grønne skiftet, sier Nordhus.
Circular Norway deltok på noen på andres arrangementer og arrangerte selv en samtale om sirkulær økonomi med stortingsrepresentant Ola Elvestuen (V) som i sin tid tok initiativ til strategien, og Frank Jaegtnes, direktør i Elektroforeningen. Den kan du se her.
Leif Nordhus deltok i Cnytt sin live-sending fra Arendaksuka som ligger tilgjengelig på deres nettside.
Hydro inviterte oss også til å fortelle hva vi mener bør prioriteres for å til for å å oppskalere sirkulære innovasjoner og praksis. Se filmen der Leif Nordhus deltar, her.
Våre fem fanesaker under Arendalsuken var:
Sirkulærøkonomi er et viktigste verktøyet for å kutte CO2-utslipp.
Effektiv ressursforvaltning er det mest bærekraftige.
Vi må ivareta og forlenge levetiden på det som allerede er produsert.
Digitalisering fremskynder omstillingen til sirkulærøkonomi.
Sirkularitet må inn som et krav i offentlige anskaffelser.